Korszakalkotó ötleteid vannak, aztán valahogy minden elsikkad, elhalványodik és végül a feledés homályába vész? Mindig lelkesedsz valami új iránt, de aztán elhagy a kitartásod és nem sokkal később már ismét valami más érdekel nagyon? Ha ismét előállsz egy terveddel, a környezeted csak legyint és sajnálkozva néz Rád?

A közhiedelemben úgy él, hogy egyszerűen “vannak ilyen típusú emberek”. Van, aki a csillagjegyekre fogja, van, aki a hozott “rossz” genetikára vagy hibás nevelésre – ez lényegében mindegy. A környezet megbélyegez és Te is magadat. Innentől pedig úgy tűnik, a kör bezárult, ez egy megmásíthatatlan tény. Ilyen vagy. “Majdcsak lesz valahogy”…

Van egy jó hírem: ez nem olyan alaptulajdonság, ami megmásíthatatlan! Az állandó tervezés és aztán a megvalósítás hiánya a két agyfélteke közötti blokk(ok)ra utal, amelyek a megfelelő technikával viszonylag egyszerűen feloldhatóak. Egyik előző bejegyzésemben már írtam róla, hogy ennek a téves hitrendszernek – mármint hogy te egy “tervező, de meg nem valósító típus” volnál – különböző okai lehetnek, így például az, hogy a múltban nem becsülték meg egy tervedet vagy rossz tapasztalataid voltak, amikor korábban megvalósítottál valamit és ebből az a téves hitrendszered alakult ki, hogy “inkább nem is valósítok meg semmit, mert az fájdalommal jár”. Az ember ódzkodik attól, hogy fájdalmakat kelljen átélnie, így kerüli a helyzeteket, amelyekben a saját megítélése szerint fájdalom lehetősége húzódik meg.

Mi a megoldás?

A tudatos önfejlesztés. Először is fel kell ismerni, pontosan mi az oka ennek a téves beidegződésnek, rossz “szokásnak”, azaz a blokknak és fel kell oldani azt. Mindenekelőtt azonban szükséges egy belső motiváció, egy változtatási igény, hogy egyáltalán akarj ezen változtatni.

TIPP:

Egy egyszerű, de nagyon jó gyakorlatot hoztam Neked ahhoz, hogyha a fentiekből Magadra ismertél, eldöntsd, egyáltalán akarsz-e változ(tat)ni?

Vegyél elő egy A4-es üres papírt és egy függőleges vonallal oszd két részre! A bal oldali mezőbe rajzold le Magadat – ezúttal elég a pont-pont-vesszőcske is -, rajzold magad köré, ami most fontos a számodra, akik körülvesznek, rajzold be az arckifejezésedet (szomorú? mosolygós?) és színezd ki a rajzot, ha gondolod. A jobb oldalra rajzold le ezután azt az önmagadat, AKI AKKOR LENNÉL, HA NEM HALOGATNÁL ÁLLANDÓAN!

Hogy néz ki az az Önmagad? Miben különbözik pontosan a mostanitól? Rajzolás-színezés közben éld bele magadat abba, hogy máris az az új önmagad vagy – mit szól az a mostani énedhez? VAJON MIT TANÁCSOL AZ ÚJ ÉNED A MOSTANINAK?

A rajzot kiteheted olyan helyre, ahol utána naponta többször is rápillantasz. Ez garantáltan motiválni fog a tettek végrehajtására, de legalábbis arra, hogy az első lépést, akár egy segítség-kérést megtegyél az ügyben és valóban a vágyott Önmagaddá válhass!:-)

Sok sikert kívánok!:-)

Szeretettel:

Tina