“Útinaplózzunk!” ONLINE workshop Tinával

Egy hatalmas ÁLOM – ami nem kell, hogy csak álom maradjon…!

A jelen-lét utazás közben, egy izgalmasan idegen, új helyen már önmagában felemelő: belélegezni azt a másfajta levegőt, megfigyelni az embereket, a természet csodáit, közben eggyé válni a környezettel, örökre szóló élménnyé tenni a pillanatot…

Leggyakrabban fotózással, videózással, selfie-kkel próbálkozunk, szívderítő utólag végiglapozni a képeket és felidézni az emlékezetes napokat.

Lehet ezt még fokozni…??

Mindenképpen! Hiszen ha le tudjuk rajzolni a bennünket megihlető tájat, fákat, épületeket, vagy akár az étteremben az ebédünket, a kávézóban a süteményt, akkor összehasonlíthatatlanul egyedi, személyes emlékekkel térhetünk haza.

“Olasz partok” – anonim útinapló két oldala az 1761-63-as évekből

De jó annak, aki tud így rajzolni!

Igen, az. Kivételesen nagy élmény útinaplót rajzolni-írni és utólag fellapozni, ezt nem is tagadom.

Több éve foglalkozom naplórajzolással, akvarell festési technikákkal, tanulmányozom azoknak (főként külföldieknek) a naplóit és stílusát, akik már akár évtizedek óta, manapság igen trendi életstílusként űzik ezt a hobbit. Telerajzoltam már több útinaplót, miközben nagyon sokat tapasztaltam és tanultam arról, pontosan mit és hogyan érdemes megörökíteni, milyen apró fortélyok és trükkök segítenek abban, hogy profinak tűnjön a végeredmény – és végül valóban gyakorlott profivá váljunk benne.

  Most pedig eljött az idő: átadom a tudásomat és a tapasztalataimat az útinaplózásról Neked is! 

  Összeállítottam Neked egy összesen 18 db, 4-15 perces videofilmekből álló programot, az “Útinaplózzunk!” ONLINE workshopot, amelyekből előzetes rajztudás nélkül is megtanulhatsz egyszerű, látványos, gyors technikákat a rajzos-festett útinaplózáshoz.

  ezt tényleg bárkinek meg lehet tanulni?

  Igen. Úgy tapasztalom, hogy a rajztudás fejlesztése kb. 20% technikai tudást és 80% gyakorlatot jelent. Ha valóban csinálod, gyakorlod, amit az “Útinaplózzunk!” ONLINE workshop során megtanulsz, az alkotásaid egyre kifejezőbbek,  az útinaplóid pedig egyre tartalmasabbak és szebbek lesznek.

  Workshop? Miért nem tanfolyam?

  Mert ez jóval több egy tanfolyamnál. 

  A program mintegy 4 hónapon keresztül készült 2014 második felében: “forgattam” a Balaton partján, majd a kéthetes, összesen 3200 kilométeres autós családi nyaralásunk alatt – így az eredeti helyszíneken történt útinaplózások, megfigyelések, élmények, hangulatok és itt-ott családi villanások is belekerültek a kész oktatófilmekbe. Mindenhol valami más ragadott meg, másba “lettem szerelmes”, amit néha még a helyszínen bemutatok Nektek, majd a jobb érhetőség és megfigyelhetőség kedvéért a technikai részletekről otthoni stúdiófelvételek is készültek – máskor az inspirációt videóztam le ott helyben és ahhoz kötődik utólag egy-egy oktatófilm…

  Ez egy komplex program: egy olyan ONLINE workshop, ahol szórakozol, kikapcsolódsz és tanulsz egyszerre! 

  Mennyibe kerül?

  A workshop díja bruttó 16.000 Ft.

  Mit adok Neked a fenti díjért?

  18 db, sorszámozott, egyenként 4-15 perces MP4-es oktatófilmet, amelyek összesen több, mint 3 órányi anyagot foglalnak magukba.

  Ezek tartalmazzák

  • az útinaplózás eszközeinek részletes bemutatását,
  • 11 stúdiófelvételben összesen 4 féle téma (épületek, fa, hegyek, kávé és süti) magyarázatokkal ellátott megrajzolását és festését és rajtuk keresztül ill. rajtuk kívül többféle alap akvarellfestési technika bemutatását,
  • 2 különleges videofilmben összesen 4 helyszíni útinaplózást (Tihanyban és az olaszországi Velencében),
  • 2 tanulmányfilmet (ebből az egyik helyszíni, olaszországi) elméleti és technikai tudnivalókról,
  • zárásképpen pedig, egyben segítségként az útinapló oldalaid elrendezéséhez és feliratozásához egy bepillantást a legutóbbi, a workshop alapjául szolgáló családi utazáshoz kapcsolódó útinaplómba, olyan oldalakba is, amelyeket eddig még sehol sem mutattam meg!

  + 1. Egy írott instrukciókat tartalmazó dokumentumot is mellékelek segítségként a workshop elvégzéséhez.

  + 2. Egy zárt Facebook csoportban megoszthatod a saját alkotásaidat a többi taggal.

  A workshop jellegénél fogva kötetlen, saját tempójú feldolgozást tesz lehetővé, megkötések és határidők nélkül.

  Szükséges valamilyen előfeltétel a jelentkezéshez?

  Nem, semmilyen előfeltétel, előzetes rajztudás nem szükséges!

  Jelentkezés a programra!

  “Útinaplózzunk!” ONLINE workshop Tinával

  12 000 Ft