Rólam

Média:

 M2 Petőfi TV: “Én vagyok itt!” – interjú a Rajzmeditációról, élő adás (2018. február 22-i műsor)

Kossuth Rádió: “Trend-idők” – interjú a Rajzmeditációról és az útinaplózásról (2016. december)

 Ridikül magazin: Rajzolni nem is olyan nehéz! (2015. június)

Test és Lélek magazin: Felszabadító alkotás (2015. május)

Dabas Rádió, Térségi Napló – rádióinterjú Mucsi Tinával az útinaplózásról és sok másról… (2014. július)

Nők Lapja Psziché: Rajzmeditáció, az ellazulás kreatív művészete (2014. július)

Dolgozomami.hu: Így dolgoznak ők! (2014. február)

Online Tudáspont (videó): A Rajzmeditáció stresszoldó hatásai (2014.01.15.)

Babafalva.hu: Szelíd gyógymódok: kineziológia (2008. március)

Üdvözöllek az Utad egyik állomásán, kedves Látogató!

2009 óta oktatok teljesen kezdőknek és haladóknak rajzolást, akvarell festést, művésznaplózást és vezetek önismereti, művészetterápiás foglalkozásokat az általam létrehozott Tina Rajztanodájában.

Az én Utam egy pedagógusi és egy közgazdasági diploma után egy multicég íróasztalánál ücsörögve, éppen az ezredforduló előtti évben kezdődött, akkor ébredtem rá arra, hogy a környezetünk mekkora hatással van ránk… Vagyis “amint kint, úgy bent” – úgyhogy jól bele is ástam magam a feng shuiba. Ezt először műkedvelőként tettem, aztán az Első Magyar Feng Shui Akadémián Szilvásy Juditnál végeztem tanácsadóként. A tanulmányaim közben ébredtem rá, hogy a megválaszolatlan kérdéseimre nem elég a környezetemben keresni a válaszokat, hanem bizony kikerülhetetlen az, hogy magunkba is nézzünk, így jutottam el a stresszoldás eszközeinek csodájához. Ezt elsősorban a Sub Rosa Képességfejlesztő Központban Várhidi Ilonánál (Three In One Concepts / One Brain módszer)  tanultam, nemzetközileg elfogadott oklevelet szereztem és a stresszoldást 2004 óta űzöm. Itt ismerkedtem meg 2008-ban a jobb agyféltekés rajzterápia elveivel is.

Azóta vagyok szerelmese az alkotásban, rajzolásban, festésben, képzőművészetben megjelenő stresszoldásnak és terápiás lehetőségeknek.Elhivatottan tanulmányozom folyamatosan a problémamegoldás kreatív módszereit, a művészetterápiás eszközöket, a pszichológiai rajztesztek alkalmazási lehetőségeit és a kreatív önkifejezés egyéb terápiás formáit és ezeket alkalmazom is a kezelések során. Folyamatos önképzésben vagyok, intézményi keretek között is tanulmányozom a rajzelemzés és művészetterápia csodáit, tanultam például dr. Vass Zoltánnál és dr. Antalfai Márta művészetterápiás módszerével is megismerkedtem és végzettségeket szereztem.

Saját önálló programom a Rajzmeditáció© felnőtteknek, amely 2012 végén született és 2014-től már egy egyre bővülő oktatói csapat közel 20 helyen tanítja az országban az érdeklődőknek: a jelenleg 4×5 órás tanfolyamsorozaton és klubfoglalkozásokon ismerkedhetünk meg a saját rajzainkban megbúvó érzéseinkkel, hogy hogyan tudjuk felismerni és hasznunkra fordítani azokat, majd pedig megtapasztalhatjuk a mintarajzoláson keresztül az ellazulást és a saját jól sikerült műveink felett érzett sikerélményt. A Rajzmeditációról itt találsz bővebb információkat: http://rajzmeditacio.hu

A harmónia elérésének egyik fő eszköze az alkotás. Az alkotás: terápia.

A kreatív alkotó tevékenység gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyon nagy jelentőséggel bír és mára kétgyermekes édesanyaként, tanárként és terapeutaként egyaránt tudom, ez nagyon fontos része az önmegismerésnek, önkifejezésnek és önkiteljesítésnek. Öröm a folyamat és a végeredmény is: az elmélyült alkotás pihentet, kikapcsol, aktivizálja a hétköznapokban méltatlanul háttérbe szorított, kreatív jobb agyféltekénket, felszabadultságot, időtlenséget, sikerélményeket, egyszóval energiát ad. Olyan energiákat, amelyekkel feltöltődve – és ezt tapasztalom évek óta – minden sokkal könnyebben megy, sok dolog szinte magától megoldódik és sokkal több energiánk, időnk lesz arra, hogy élvezzük az Életet.:-)

~

Sok szeretettel:

Mucsi Tina

tina(kukac)kreativonismeret(pont)hu ~ 06-30/900-7101