Biztosan stílusosabb és hatásosabb lett volna még az olimpia időtartama alatt megírni ezt a bejegyzést, de ugye akkor mi is nyaraltunk meg az olimpiával foglalkoztunk…:-)

És volt közben pár rajztábor is, ahol 8-12 éves gyerkőcök alkottak 3 napon át reggeltől délutánig. Míg a felnőttek a rajzolás közötti szünetekben kávéznak és beszélgetnek, addig a gyerekek elsősorban mozogni szeretnek: fontos nekik a fizikai levezetés, a játék, az agyuk felfrissítése. Így sokat játszótereztem velük, de vittem nekik kreatív gondolkodást fokozó, kifejezetten a jobb agyféltekét serkentő feladatokat is, ebből mutatok most egyet, amit otthon családi körben is játszhatunk vagy óvónénik az oviban, tanítónénik az osztályban is használhatnak – a gyerekek nagyon szeretik! Nálam az egyik táborban még verseny is volt belőle apró nyereményekkel, így az öröm még fokozható.

JOBB AGYFÉLTEKE TORNA: ÚJ OLIMPIAI SPORTÁG Találj ki és írj le egy új sportágat az alábbi szavak felhasználásával!
HERNYÓ – GITÁR – USZONY

Egy kis segítség a gondolkodáshoz: egy sport akkor jó, ha biztonságos, ha élvezetes játszani, ha jó nézni, könnyű elkezdeni és különleges erő vagy ügyesség kell hozzá!

(Természetesen bármilyen véletlenszerűen (ki)talált - pl. szótárból kikeresett - másik 3 szó is használható a játékhoz!)

Íme néhány megfejtés a 10 év körüli gyerkőcöktől:

"Úgy működik, hogy magadra húzod az uszonyt és a gitárra ráfekszel, aztán hernyó módon kapaszkodsz a gitárba. Az nyer, aki a legelőször a vizen besiklik a célba."

"Hernyó ruhában uszonnyal gitáron szörfözés: hernyó ruhában egy medencében 10 percig aki fent tud maradni szörfözve a vizen, az nyer."

"Hernyó mintás gitáron uszonyos kajakevezővel kajakozás: a vizen ezzel 500 métert kell evezni."

---

Másik 3 szó: LEVÉL-ŐRÜLT-JÉGESŐ

"Falevélen őrült ember jégesőben csúszik: a falevélen az ember fölé vödrökből jeget öntenek, ami leesik a földre és csúszik. Egy óriási falevélen a csúszós úton kell gördeszkázni 100 métert.A győztes az, aki leghamarabb beér a célba."

"Jégesőben őrült falevélsöprés: a nyertes az, aki a legtöbb falevelet söpri össze. Tilos használni esernyőt, lapátot és dopping italokat sem lehet inni."
2012. őszi kreatív alkotóterápiás és önismereti programok >>>