Ha a baráti összejövetelek rendszeresen tévénézésbe, politizálásba torkollanak vagy unod már az Activityt is: íme néhány kihívást jelentő, mégis jópofa, mulatságos játék! Nagyon szórakoztatóak és elgondolkodtatóak is egyben. Újra gyermek lehetsz egy kicsit, közben pedig talán még közelebb kerülhetsz a barátaidhoz. Jó szórakozást kívánok!:-)

1. “A legjobb ötletek” játéka

Ez a játék a problémamegoldó technikátokat fejleszti. Nézzetek körül a kertben, a szobában (vagy az autóban ülve) és találomra (tényleg találomra!) válasszatok ki egy egyszerű tárgyat, legyen az egy kődarab a sziklakertből, egy bot, egy papírlap, egy teherautó vagy bármi egyéb.  A feladat, hogy mindenki elgondolkozzon azon, hogy vajon hogyan lehetne ennek a tárgynak a segítségével legkönnyebben pénzhez jutni? (Pl. kis darab sziklákat papírnehezéknek eladni, stb.) Ennek a játéknak ugyan nincs vesztese vagy győztese, de pontozhatjuk szavazással minden körben a legeredetibb ötletet és így a végén hirdethetünk egy győztest is.

Változat: Kereshetünk találomra két, egymástól idegen tárgyat is és megpróbálhatjuk a kettőt “pénzkereseti céllal” összekötni és ez alapján ötletelni. (Pl. teherautó + szendvics -> mozgó büfé, stb.)

2. “Két tárgy egyben” játék

Az előző játék második változatára kicsit hasonlító, a gondolkodás technikáját fejlesztő játék. Két, egymástól független tárgyat vagy fogalmat kell összekapcsolni valamilyen módon. Például: Mi lehet egy szék és egy mikrohullámú sütő kombinációjából? Lehet egy melegíthető fotel vagy egy “mikrózható”, félkész burgonyát formázó fotel, és így tovább. A lehetőségek és a velük járó derültség tárháza végtelen!;-)

3. “Asszociáció” játék

Először ki kell választani egy közös témát, ami lehet pl. a zene.  A kezdő játékos mond egy szót, ami neki erről eszébe jut, így pl. hogy Beatles. A következőnek már az előző kettőhöz kapcsolódó kifejezést kell mondania, pl. John Lennon. A következő játékosnak már mindhárom fogalomhoz kapcsolódó kifejezést kell mondania és így tovább… A játék könnyűnek tűnik, az elején az is, de egyre nehezedik! Ki lehet próbálni a játékot olyan témákban is, mint az élelmiszerek, a történelem, a földrajz, stb.

(forrás: buzzle.com)

Kapcsolódó cikkek: