Szeretjük a biztonságot. Ez az (egyik) oka annak, hogy sokszor láthatatlan falakkal vesszük körbe magunkat: megszokásokba, napi rutinba, bevált (?), de legalábbis a túlélésben már többször szerepet játszott mintákba kapaszkodunk és így, mondhatni nyomtatólóként “csináljuk végig” az életet. Közben pedig fel-felkapjuk a fejünket, ha olyasvalakiről hallunk, aki “már megint valami újba fogott és az is sikerült neki, vajon hogyan csinálja??”.

Megmondom: kreativitással. Tud valamit, amit az átlag nem, mégpedig megújulni, tervezni és azt végre is hajtani, még akkor is, ha ehhez új utakat kell bejárnia, új dolgokat kell kipróbálnia, elsőként kell utat törnie a dzsungelben. Ő vállalja. Lehet, hogy itt-ott falakba ütközik, de legalább megpróbálta és egyszercsak olyan megoldásra jut, ahol nem a fal van már, hanem a lehetőségek nyílt terepe. Képes másfelé fordulni a labirintusban és egyszercsak megvan a kijárat.

De mit tud, mire képes mégis konkrétan egy ilyen ember, amire az átlag nem?

Nézzünk erre egy feladatot és azon keresztül egyértelmű lesz a válasz!

Kösd össze a 9 pontot 4 egyenes vonallal úgy, hogy nem emeled fel a ceruzát a lapról és nem haladsz át a pontokon többször!

Miután már próbálkoztál a megoldással (!), a megoldáshoz és a folytatáshoz ide kattints! >>>