Csokorba gyűjtöttem Nektek néhány további tippet az agyi kapacitás fejlesztésére és ezzel párhuzamosan az életben felmerülő problémák gyorsabb, kreatívabb megoldásainak megtalálásához!

1. Utazz el olyan hely(ek)re, ahol még soha nem jártál ezelőtt! Az új képek, szagok, hangok, hőmérséklet edzik az agyat, amely az új élményeket és észleléseket elraktározza, ezek pedig később “lehívhatóak”. (A művészek a külső élmények változását inspirációnak nevezik.) Az új hely(szín)ek megnyitják az érzékelésünk csatornáit és új benyomásokkal töltenek fel, új ötleteket adva, nagyobb teret adva a fantáziának. Főként, ha alkotóművész is vagy: utazz sokat!

2. Motiváld magad a belső hangoddal! Sajnos sokan negatív belső hanggal “motiválják” magukat és ezzel belső nyomást, félelmet, stresszt keltenek magukban. (Negatív motiváció: “Ez nem fog menni!” vagy “Sikerülnie kell, mert különben…” vagy “Légy kreatív!”) A negatív motivációs energia kifejezetten bekorlátozza a kreativitást, pedig éppen ellenkező a célunk. Ráadásul egy idő után pavlovi reflexként már maga a kreativitás témája vagy a szó is stresszt válthat ki, ami bizonyos foglalkozásoknál kifejezetten nagy porobléma…

Tudatosan pozitív hangra kell váltani, amelyek valóban mozgásba lendítenek, nem pedig szorongást keltenek! Legyünk kedvesek az agyunkhoz, beszéljünk hozzá pozitívan, bíztassuk “őt”! “Biztos vagyok benne, hogy valami jó hamarosan eszembe jut!” vagy “Kérlek agyam, küldj valami jó ötletet!” Ha pedig sikerült, nyugodtan köszönjük meg az agyunknak a jó munkát, a jövőben is további kreatív munkára ösztönözve ezzel!

3. Álmodozz! Amikor gondolatban máshol vagy, elmerengve nézel a semmibe, akkor örül legjobban a jobb agyféltekéd és az egész agyad pihen, ugyanakkor feltöltődik. Az agyad ilyenkor jó sok kalóriát fogyaszt, valóban “edz”, miközben a tested pihen. Minden szinten kipihenve pedig csak úgy záporznak majd a jobbnál jobb ötletek!

4. Ülj egyenes háttal, sétálj nyugodtan vagy feküldj kényelmesen, lazán, ha kreatív ötletekre vágysz! Lazítsd el a vállaidat, lélegezz mélyeket és nézz egyenesen előre vagy felfelé! A tudatosan ösztönzött fizikai nyugalom is stresszoldó hatású, így hamarabb jönnek a várt gondolatok.

5. Az agyféltekék harmonizálása gyakorlat:

Ülj vagy feküdj nyugodtan, betehetsz egy kellemes zenét is!

A kezeidet tedd jobbról és baról a fejedhez, ujjaidat zárd össze!

Lezárt szemmel érezd a kezed melegét és hogy ez a meleg lassan bejut az agyadba, ahogy a két kezed között áramlik a meleg, kellemes energia! Ahogy az emergiahullám megérkezik az egyik oldalra, indul visszafelé. Színes fényként is elképzelheted ezt az energiát, vizualizáld nyugodtan, milyennek látod!

Ennek hatására intenzívebb, harmonikusabb lesz a kapcsolat az agyféltekék között, jobb lesz a közérzeted és ha éppen aktuális, beindul az ötletek áramlása is.