“Te mekkora táskával jársz nyaralni meg sétálni, hogy útközben rajzolni-festeni is tudsz??” Nem naggyal: a tolltartóm szinte kisebb, mint a sminkes nesszeszerem.:-)

rajzcucc

Tavaly a kisebbfajta Moleskine akvarellpapíros naplót vittem mindenhová (1B), ami éppen belefért a háromfakkos, zippzáras tolltartómba (12), idén egyel nagyobba festek (1A), ez nem fér bele. De azért mellé igen.:-) A naplókat például az Alexandrákban lehet kapni, de igényesebb nyomtatványboltokban is beléjük futottam már.

Az úti akvarellkészlet cseréhető festékkapszulákkal (2) művészellátós téma, fajtától és akcióktól függően 6000-9000 Ft körül van, Van Gogh márka és a ceruzákhoz képest látható, mekkorka. Van nálam mindig egy kisebbfajta ragasztóstift (3), ez inkább az aktuális smash book-art journal hibridemhez szükséges, ha magammal viszem egy-egy hétvégére vagy nyaraláskor (ez ilyenkor a szálláson marad, mert nagyobb) és ha beleragasztanék út közben egy bármit, cukorpapírt, vonatjegyet, szalvétát. Radír (4), hegyező (5), kabala mogyoró alakú radír a barátnőmtől (6), amit sosem használok, csak nálam van, mert szeretetből rámgondolással hozta nekem Olaszországból.

Az igazi medzsik viszont a mindig nagy ovációt keltő vízpatronos ecset (7), amelybe vizet teszek, úgy indulok útnak, vagy ha ezt elmulasztottam, akkor egy szökőkútból utántöltve tudom lefesteni tenmagát, de volt már benne duna- és balatonvíz is.:-) Ezt papírzsepin (11) tudom letunkolva kitisztítani, amelyből ezért egy pár mindig a rajzcuccban figyel.

Vékonyhegyű filctoll (8) és zselés toll (9): előbbit akkor használom, ha nem szeretném, hogy elfolyjon festés közben, mert vízálló, utóbbit éppen ellenkezőleg, ha azt szeretném, hogy a kontúr művészien befeketézze a festést…

Ceruzák (10): a szürke Faber Castell mert jó, a virágos, bécsi múzeumi mert szép. Néha a természetbe indulva bedobok pár zöldes-kékes akvarellceruzát is, bár ezeket aztán ritkán használom.

És végezetül tehát a tolltartó még egyszer (12), amelybe mindez simán belefér, ahogyan említettem, akár még a kicsi füzet is.

Szóval csak bátran, ennek a kis hordozható műteremnek bármelyik női táskában lehet helyet találni és nem nehéz – de annál nagyobb öröm egy kávézóban vagy parkban előpakolászni és alkotni vele-belőle!

Sok örömet kívánok hozzá Neked is! 🙂

Tina

988649_849374738411686_3124585570540989986_n

Egy fél óra krakkói alkotás…

~

Idén nyáron már Te is útinaplóznál?

Most otthonról is megtanulhatod, IDE KATTINTS! 🙂 >>>

“Útinaplózzunk!” ONLINE workshop Tinával

https://kreativonismeret.hu/utinaplozzunk-online/