“Színek sóhaja” – kreatív alkotó workshop Kandinszkij és a szinesztézia nyomában / “Egy műhelyben a festőkkel” sorozat

12 000 Ft

A 2023 januárjától induló “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes művészettörténeti és alkotó workshop sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

A programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vagy vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

Elfogyott

Leírás

A 2023 januárjától induló, “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

Az “Egy műhelyben a festőkkel” programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

NEM MÁSOLUNK. Nagyon fontos, hogy NEM a festők képeit másoljuk le, hanem megismerjük a mozgalmat, a stlusirányzatot, ami meghatározta a munkásságát, így elsősorban stílusjegyeket keresünk. Ezeket megfigyeljük, és úgy alkalmazzuk a teljesen saját tervezésű képeinken, hogy közben sok eszközzel, alapanyaggal és technikával is megismerkedünk. Ezek által is közelebb kerülünk a művészekhez és jobban megértjük majd őket, a motivációikat és a művészetüket.

Hol leszünk?

A Tina Rajztanodája alkotóműhelyében: Dunakeszi, Németh László köz 11. Budapestről a Nyugatiból háztól-házig 30 perc, a vonatok hétvégén is fél óránként járnak.

Hogyan zajlik egy alkalom?

A dunakeszi alkotóműhelyben találkozunk 9:45 után, itt kávéval, teával, oldott hangulatban várlak. 10 órától 14 óráig fogunk alkotni, kisebb szünetekkel.

Minden alkalommal először megismerkedünk az adott korszakkal és benne a művésszel. Közösen fedezzük majd fel az alkotó ikonikus stílusjegyeit és megbeszéljük, ötleteket és tippeket adok, megtanítalak, hogyan lehet és érdemes azokat egy saját alkotásba beépíteni. Az idő nagy részében azután workshop jellegű alkotó foglalkozás lesz, amelyhez minden eszközt biztosítok.

 

Június: Kandinszkij és a szinesztézia

“Néha hallom a színek sóhaját” – ezt a mondatot Vaszilij Vasziljevics Kandinszkijnek tulajdonítják, és ez a (szerintem) rendkívül izgalmas kijelentés ihlette a júniusi workshopunk címét és egyben a témáját is.

Meglepetten látom több helyen a róla szóló cikkekben, hogy Kandinszkij szinesztéziáját “betegségként” aposztrofálják…

  • De mi is ez a jelenség (inkább adottság) valójában és miként jelenik ez meg a művész festményeiben?
  • Hogyan tudod te magad is használni a szinesztéziát Kandinszkijhoz hasonlóan az alkotásaidban, de mégis a saját magad egyéni módján?

A különc festőművész különleges képességét, de életének különös epizódjait is megismerhetjük ezen a workshopon, majd természetesen az alkalom legnagyobb részében alkotni fogunk. Ez alkalommal a szokottnál kiemeltebb szerepet kap a zene is, a workshop végeztével pedig ismét egy saját, különleges festménnyel térhetsz majd haza.

Mennyibe kerül?

A 4 órás program díja 12.000 forint. 

A program díjának előzetes befizetésével biztosítod a helyedet. Szükség esetén kétszeri részletfizetés lehetséges. A fenti díjban MINDEN, a tanfolyami alkalmakon szükséges eszköz és alapanyag benne foglaltatik, esetleges különleges előkészületekről a visszaigazolásból tájékozódhatsz.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.