“Reneszánsz rejtély” – A. Dürer titkai és fortélyai, tussal és vegyes technikával / “Egy műhelyben a festőkkel” sorozat

13 000 Ft

2023. szeptember 9. szombat 10-14h, Dunakeszi

KEZDŐKNEK, haladóknak is!

A 2023 januárjától induló “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes művészettörténeti és alkotó workshop sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

A programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

Elfogyott

Leírás

A 2023 januárjától induló, “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

Az “Egy műhelyben a festőkkel” programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

Nagyon fontos, hogy elsősorban nem a festők képeinek lemásolása a cél, hanem megismerjük a mozgalmat, a stlusirányzatot, ami meghatározta a munkásságát, így elsősorban stílusjegyeket keresünk. Ezeket megfigyeljük, és úgy alkalmazzuk a saját tervezésű képeinken, hogy közben sok eszközzel, alapanyaggal és technikával is megismerkedünk. Ezek által is közelebb kerülünk a művészekhez és jobban megértjük majd őket, a motivációikat és a művészetüket.

Mikor lesz?

2023. szeptember 9. szombat 10-14h

Hol leszünk?

A Tina Rajztanodája alkotóműhelyében: Dunakeszi, Németh László köz 11. Budapestről a Nyugatiból háztól-házig 30 perc, a vonatok hétvégén is fél óránként járnak.

Hogyan zajlik egy alkalom?

A dunakeszi alkotóműhelyben találkozunk 9:45 után, itt kávéval, teával, oldott hangulatban várlak. 10 órától 14 óráig fogunk alkotni, kisebb szünetekkel.

Minden alkalommal először megismerkedünk az adott korszakkal és benne a művésszel. Közösen fedezzük majd fel az alkotó ikonikus stílusjegyeit és megbeszéljük, ötleteket és tippeket adok, megtanítalak, hogyan lehet és érdemes azokat egy saját alkotásba beépíteni. Az idő nagy részében azután workshop jellegű alkotó foglalkozás lesz, amelyhez minden eszközt biztosítok.

Szeptemberi első alkalom: Albrecht Dürer titkai és az “Imádkozó kezek”

Dürer eredeti “Imádkozó kezek” című alkotása, kék alapon (Albertina múzeum, Bécs)

Albrecht Dürer (Ajtósi Adalbert) a reneszánsz egyik legkiemelkedőbb művésze, magyar származású bajor festőművész, grafikus, író és könyvkiadó, egy aranyműves fia. (Ebben és persze őstehetségében is hasonlít a másik, későbbi művészzsenire, Klimtre, akivel korábban már foglalkoztunk a sorozatban… :-))

Kevés olyan festőművész van, akinek munkásságából még a rézmetszetei, tus- és ceruzarajzai is ikonikusak és kapásból tudjuk ezekről, ki az alkotójuk – de Dürer közéjük tartozik. Precizitása és sokoldalúsága, életműve alapján is igazi “reneszánsz ember”, akinek érdemes közelebbről is megvizsgálni a munkáit, ezekből meríteni és tanulni.

Vizsgálódásunk tárgya ezúttal elsősorban az “Imádkozó kezek” című mesterműve lesz. Egy kicsit átalakítva, vegyes technikásan újragondolva rajzoljuk és festjük meg ezt a munkát, rendhagyó, látványos, antik hatású, kb. A4 alapon, ellesve a mester “vonalkázós” technikáját és két színnel történő árnyékolását, amit később egyéb saját munkáinkon is tudunk majd hasznosítani.

Kezdők és haladók a tudásszintjüknek megfelelő tematikával fognak dolgozni, így mindenki testre szabott kihívással találkozik majd és elégedetten távozhat az alkalom végén a kész festményével.

Mennyibe kerül?

A 4 órás program díja 13.000 forint. 

A program díjának előzetes befizetésével biztosítod a helyedet. Szükség esetén kétszeri részletfizetés lehetséges. A fenti díjban MINDEN, a tanfolyami alkalmakon szükséges eszköz és alapanyag benne foglaltatik, esetleges különleges előkészületekről a visszaigazolásból tájékozódhatsz.

___

A termékképen a saját minta alkotásom látható az alkalomra, ezt engedély nélkül felhasználni tilos.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.