“Reneszánsz randevú” – Michelangeló nyomában szénnel, ceruzával és pasztellal / “Egy műhelyben a festőkkel” sorozat

12 000 Ft

2023. szeptember 10. vasárnap 10-14h, Dunakeszi

KEZDŐKNEK, haladóknak is!

A 2023 januárjától induló “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes művészettörténeti és alkotó workshop sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

A programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

Elfogyott

Leírás

A 2023 januárjától induló, “Egy műhelyben a festőkkel” című, tervezetten 8 részes sorozat azoknak szól, akik komolyabban érdeklődnek neves festők munkássága iránt és az alkotáson keresztül szeretnének hozzájuk közelebb kerülni.

Az “Egy műhelyben a festőkkel” programsorozaton neves korabeli és kortárs festőkkel ismerkedünk meg, alkalmanként egy művésszel.

Az egyes festőművész életútjának, a művészeti törekvéseinek és a magánélete izgalmas, sokatmondó epizódjainak megismerése után alkotó workshopon próbálhatod ki az adott művész stílusát. Minden alkalommal egy teljesen egyedi saját festménnyel, vegyes technikás alkotással térsz majd haza.

Nagyon fontos, hogy elsősorban nem a festők képeinek lemásolása a cél, hanem megismerjük a mozgalmat, a stlusirányzatot, ami meghatározta a munkásságát, így elsősorban stílusjegyeket keresünk. Ezeket megfigyeljük, és úgy alkalmazzuk a saját tervezésű képeinken, hogy közben sok eszközzel, alapanyaggal és technikával is megismerkedünk. Ezek által is közelebb kerülünk a művészekhez és jobban megértjük majd őket, a motivációikat és a művészetüket.

Mikor lesz?

2023. szeptember 10. vasárnap 10-14h

Hol leszünk?

A Tina Rajztanodája alkotóműhelyében: Dunakeszi, Németh László köz 11. Budapestről a Nyugatiból háztól-házig 30 perc, a vonatok hétvégén is fél óránként járnak.

Hogyan zajlik egy alkalom?

A dunakeszi alkotóműhelyben találkozunk 9:45 után, itt kávéval, teával, oldott hangulatban várlak. 10 órától 14 óráig fogunk alkotni, kisebb szünetekkel.

Minden alkalommal először megismerkedünk az adott korszakkal és benne a művésszel. Közösen fedezzük majd fel az alkotó ikonikus stílusjegyeit és megbeszéljük, ötleteket és tippeket adok, megtanítalak, hogyan lehet és érdemes azokat egy saját alkotásba beépíteni. Az idő nagy részében azután workshop jellegű alkotó foglalkozás lesz, amelyhez minden eszközt biztosítok.

Szeptemberi második alkalom: Michelangelo nyomában

Ilyesmi végeredményre törekszünk majd: Dávid tanulmány (ismeretlen alkotó)

Korának megfelelően polihisztor volt ő is, ám ellentétben az akkori művészeti “trendekkel” egy különc, magányos alkat, akinek a művei is ennek megfelelőek. Mégis (vagy éppen ennek köszönhetően) a legnagyobbak között tartjuk számon Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simonit – és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy róla már úgysem lehet újat megtudni…

Ezt a tévhitet szeretném eloszlatni ezen a vasárnapon és évszázadokon át is közelebb hozni őt, mint embert, mint önmarcangoló művészt, együtt megvizsgálni néhány művét és ezekből tanulva alkotunk is együtt természetesen ismét.

A saját alkotásunk alapja a “Dávid” szobor lesz, ez alkalommal “vele randevúzunk”. 🙂 Vegyes technikával fogunk dolgozni, egy kb. A4-es antik hatású alapot készítünk és erre – a fényekre-árnyékokra, árnyékolásra koncentrálva – szénnel, ceruzával, pasztellal dolgozunk majd, két színnel, fehérrel és feketével.

Kezdők és haladók a tudásszintjüknek megfelelő tematikával fognak dolgozni, így mindenki megfelelő a kihívással találkozik majd és elégedetten távozhat az alkalom végén a kész alkotásával.

Mennyibe kerül?

A 4 órás program díja 12.000 forint. 

A program díjának előzetes befizetésével biztosítod a helyedet. Szükség esetén kétszeri részletfizetés lehetséges. A fenti díjban MINDEN, a tanfolyami alkalmakon szükséges eszköz és alapanyag benne foglaltatik, esetleges különleges előkészületekről a visszaigazolásból tájékozódhatsz.

___

A termékképen a saját minta alkotásom látható az alkalomra, ezt engedély nélkül felhasználni tilos.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.