Útinaplós kirándulás Grazba Tinával

Jelenleg nincs aktuális meghirdetés!

Szeretnéd, ha egy őszi délutánon ezeken a padokon volna az alkotóműhelyed?

Idén október elején, a legszebb őszi színek idején ismét Grazba látogatunk egy kis útinaplós csapattal és újra végigjárjuk, végigrajzoljuk-festjük, végigesszük és végigmosolyogjuk ezt az ékszerdoboz városkát!

Ausztria szerintem ősszel a legszebb.

Az ottani nyugalom és egészséges léptékű életvitel minden egyes alkalommal varázsos hatással van rám: én is szépen belesimulok ebbe a ritmusba és “csak hagyom, hogy legyek” ~ élvezem a tiszta levegőt, a zöldet, a tisztaságot, a csendet, a kiegyensúlyozottságot és a zavartalan alkotást.

Ezt szeretném átadni Neked is ebben a néhány napban.

<< Grazban 2016 őszén, a “lakatos hídon”

Az útinaplós kirándulás időpontja:

2017. október 5-8. (csütörtök-vasárnap)

 A részletes program:

Odaút (csütörtök):

Október 5-én csütörtökön indulunk vonattal, jelen menetrendek szerint a Keletiből 8.30-kor vagy 10.10-kor IC-vel. A teljes utazásunk 2 átszállással együtt kicsit több, mint 5 óra, a vonatok mind tiszták és kényelmesek. A szállásunk a vasútállomástól 10 perc sétányira van Lassnitzhöhében, egy- és kétágyas szobákban leszünk.

Erre a napra szervezett program nincsen, kezdhetü

nk rögtön egy sétával, útinaplózással vagy egy kiváló olasz vacsorával és bécsi kávéval a helyi étteremben. Pihenni, feltöltődni érkezünk.

Graz (péntek):

Svédasztalos reggeli után Grazba utazunk vonattal, ez kb. fél órás vonatút, a vonat gyakran jár, nem kell hajnalban kelni :-), a pontos indulást helyben közösen egyeztetjük. Napközben a városban legalább egy 2 órás (vagy 2×1 órás) rajzórát tartunk, ettől eltekintve kötött program nincsen. Javasolt látnivalók vannak, az óratornyot-hegyet természetesen nem fogjuk kihagyni és a résztvevők igényeit, ötleteit is figyelembe veszem pl. múzeumok tekintetében. Éttermek (pl. egy már kipróbált, bevált hangulatos ír étterem), kávézók, üzletek, írószer boltok is vannak bőven, kényelmes sétálós, “slow life” napnak nézünk elébe. 

Néhány tavalyi villanás erről a napunkról:

Lassnitzhöhe (szombat):

Lassnitzhöhében maradva végigsétálunk-kirándulunk egy villa túrát (vagy amennyit tudunk-szeretnénk belőle), számtalan gyönyörű épület kínálkozik lerajzolásra, ezeknek – osztrák precíz szokás szerint – van egy túra-sorrendjük, térképekkel – az aznapi rajzóránkat ennek a sétának a keretében tartjuk meg.

A délután szabad program lesz, időjárás függvényében lehet akár természetet járni a helyi túraútvonalon vagy a szálláson, a helyi olasz étteremben is lehet ücsörögni, tovább alkotni, beszélgetni.

Képek a 2016-os kirándulásunkról:

Hazaút (vasárnap):

Reggeli után a délelőtti órákban indulunk haza vonattal, a jelenlegi menetrend szerint 8.39 vagy 10.39 időpontokban indul onnan vonat, amelyekhez csatlakozás is van, késés nélkül 13.49 ill. 15.49-kor érünk ezekkel haza, szintén két átszállással.

A részvételi díj tartalmazza:

  • a teljes útiköltséget, így a vonatjegy díját a Keleti pályaudvarról a szállásra és vissza és
  • egyszeri oda-vissza helyi vonatjegyet Grazba.
  • szállást  Lassnitzhöhében 3 éjszakára, 1-2 ágyas szobákban (Graztól 30 percnyi vonatútra) és a
  • reggeliket: helyben bőséges, svédasztalos reggelit kapunk.
  • Több alkalommal összesen kb. 3-4 órás kiscsoportos útinapló workshopot ill. eközben igény szerint egyéni konzultációt, rajzos mentorálást új technikákkal

A részvétel díja: 40.000 Ft + 175 Eur

A részvételi díj nem tartalmazza: az ebédet és vacsorát és a szabad programok díját, az útinaplózáshoz szükséges saját eszközöket

Résztvevők maximális száma: 6 fő, a túra min. 4 jelentkezővel indul.

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 30.

s

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a városon belüli, nyílt színi programok az időjárás függvényében is változhatnak. A betervezett útinaplós órákat ez esetben zárt térben, kreatívan feltétlenül meg fogjuk oldani, a fent említett helyszínek meglátogatására garanciát nem tudok vállalni – ám mindent tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy megvalósuljon a tervezett program.

A jelentkezéskor a helybiztosítás 40.000 Ft foglaló befizetésével történik 8 napon belül (vagy két részletben legkésőbb augusztus 30-ig, ennek igényét kérlek, jelezd rögtön a jelentkezéskor!), a helyek biztosításánál a befizetés sorrendjét tudom figyelembe venni. A fenti foglalóval foglalom le a szállást és szerzem be a túra jegyeket, így a részvétel lemondása esetén ennek visszatérítése már nem lehetséges. A fennmaradó 175 Eur a tábor legelső napján, október 5-én készpénzben a szálláson esedékes.

 

Hogyan érdemes készülni az utazás előtt?

“Útinaplózzunk!” ONLINE workshop Tinával >>> https://kreativonismeret.hu/utinaplozzunk-online/

Jelentkezés a tanfolyamra!

Útinaplós kirándulás Grazba Tinával

40.000 Ft + 175 Eur