Rajzmeditáció© felnőtteknek

 Helyszín: Budapest, VII.ker. Károly krt. 3/A

~

UTOLJÁRA MUCSI TINÁVAL! Rajzmeditáció© alap tanfolyam:

BETELT! 2018. február 18. (vas) 9-14.30

A csoport betelte után érdemes várólistára jelentkezni, mert előfordulnak vis maior halasztások, visszamondások.

Rajzmeditáció alap tanfolyam a fenti alkalom után már kizárólag csak a többi hivatalos, magyarországi Rajzmeditáció oktatónál lesz elérhető vagy Mucsi Tinánál kizárólag az oktatóképzés keretein belül.

Rajzmeditáció© 3D/SZÍNES tanfolyam2018. március 11. (vas) 9-14.30

Rajzmeditáció© Kalligráfia2018. április 7. (szo) 9-14:30

Rajzmeditáció© Kréta2018. április 8. (vas) 9-14:30

~

Részvételi díj: 7500 Ft/foglalkozás/f

~

BETELT! Amennyiben A TELJES PROGRAMSOROZATON szeretnél részt venni…

…, az egy nagyon bölcs döntés, hiszen úgy három hónapban egymás után összesen 4 napon át alkotsz, pihensz és feltöltődsz, nem kevés önismerettel gazdagodsz, ráadásul a teljes programsorozat KEDVEZMÉNYES díja a négy napra a 4 tanfolyammal összesen 30.000 Ft helyett csak 27.000, azaz így az egyik tanfolyamon majdnem féláron veszel részt!

>>> Jelentkezéshez görgess a lap aljára! >>>

~

Rajzmeditáció ORSZÁGSZERTE már több, mint 15 helyen! Ide kattints!

 ~

Mi történik a programon?

A meditáció befelé fordulást jelent, egy olyan tudatállapotot, amikor az elménk megnyugszik, pihen, a tudatunk mégis éber.

A meditáció célja – divatos, de egyben nagyon igaz kifejezésekkel élve – “a középpontba kerülni” vagy “megtapasztalnia az itt és most nyugalmát”, a “jelenben lenni”. Amikor a napi gondokat megpróbáljuk kiszűrni és csak egy bizonyos dologra koncentrálunk, hogy ezáltal csapongó gondolatainkat megszüntessük.

A meditáció ajándéka a kiegyensúlyozottság, a belső béke, a hétköznapok nyugalma.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy unalmas értekezlet, tanóra alatt vagy hosszas várakozás, netán telefonálás közben, ha papír és íróeszköz akad a kezed ügyébe, önkéntelenül is elkezdtél firkálni, hogy megszakítsd a várakozás, tétlenség feszültségét. Olykor fel sem tűnik, hogy firkálunk, és az elkészült „műveknek” sem tulajdonítunk nagy jelentőséget.

A rajz az egyik legősibb önkifejezési eszköz. Rajzolgatás, firkálgatás közben kirajzoljuk magukból mindazt, ami a bennünk “dolgozik” és amit fontosnak tartunk. Az elkészült művek sokszor a lelkünk mélyéről érkező jelképes üzenetek, hiszen a rajzolás révén a belső, tudattalan világunkkal kerülünk kapcsolatba. A rajzon megjelenő formák és szimbólumok meglepően sokat elárulnak érzelmi-hangulati állapotunkról és alapvető személyiségvonásainkról. Ha ezeket a rajzokat megtanuljuk értelmezni, akkor jobban megérthetjük és elfogadhatjuk önmagunkat.

A rajzokban nem ritkán elfojtott vágyak, érzelmek (harag, düh, félelem, szorongás), rejtett sérelmek, megoldatlan konfliktusok is megjelennek szimbolikusan, ami segít megérteni és tudatosítani a problémát és ez végül közelebb vihet a megoldáshoz.

A rajzolás alapvetően jobb agyféltekés, kreatív tevékenység. Így lehetséges az például, hogy rajzolás közben nem tudunk beszélni, elveszítjük az időérzékünket, nem érezzük az éhséget, átváltunk egy hagyományostól eltérő látásmódba és érzékelésre.

A Rajzmeditáció© felnőtteknek egy olyan saját fejlesztésű kreatív foglalkozás, ahol a fentieket tudatosan is megélheted, fejlesztheted és közben – előzetes rajztudás nélkül! – gyönyörű műveket alkotsz.

Először kirajzoljuk magunkból az érzéseinket, megtanulunk ezekből “olvasni” és ötleteket meríteni, majd belefogunk a mintarajzolás művészetébe!

Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet. A kész rajzok pedig sikerélményt adnak, lerombolják a rajzolással kapcsolatos eddigi negatív hiedelmeidet, így a foglakozáson való részvételnek önbizalom-növelő hatása is van.

Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.

A Rajzmeditáció alap és 3D/színes (2×5 óra) programja:

ALAP nap: a technika alapjai, azaz alapmotívumok, sorminták, felületminták, virágminták, kompozíció

3D/SZÍNES nap: haladó motívumok, 3D hatás, árnyékolás grafittal, színekkel, személyes mandala rajzolása

Akik már belekóstoltak:

chi-angynevet-20070612_121208Ez valóban rajz-meditáció! Nekem a legkülönlegesebb benne, hogy egyszerűen megnyilvánul. Nem tudom, mi lesz belőle, amikor elkezdem, bár ott van a késztetés, hogy MOST kezdjek bele… Engedem, hogy megszülessen, és a tökéletes jelenben levést is adja. Soha nincsenek gondolataim másfelé, legfeljebb olyasmi, hogy milyen minta is kívánkozik, hol folytassam, mikor hagyjam abba… mikor folytassam… mi legyen a címe, színezzem-e, és ha igen, hol és milyen színnel… és mikor érzem befejezettnek. Köszönöm, hogy megtanulhattam tőled, Tina! A lehető legjobbkor jött az életembe! Akkor amikor a kreativitásnak valamilyen kézzel kifejezhető formájára ismét szükségem volt, és tudtam, hogy ez a rajzoláshoz is kötődhet. Köszönöm azt az alkotó légkört is, amit megteremtettél nekünk, odafigyelésedet, támogatásodat, egyáltalán: egész lényedet. (Chi*** Csapó Ida, www.gazdagnok.hu)

eletero mandalaKöszönöm a lehetőséget, nagyon tetszett ez a 2 nap! Megismertem ennek a technikának az alapjait és sok új impulzust kaptam a munkámhoz. A 2 nap tanításának lényege nagyon hasonló ahhoz, amit én is követek és tanítok: merj alkotni, élni a benned levő kreativitással! Engedd el az érzéseket és csak hagyd, hogy magától alakuljon! Varázslatos alkotások születnek így, és mindannyian tanuljuk az Életet.” (Bozó Edit Liza, http://selyemfestes.com)

1382148_748456151847138_1166458539_nKb. egy éve nézegetem az ilyen stílusú rajzokat. Mindenhol kerestem tanfolyamot, mert nagyon magával ragadott a minták sokasága, néha rendezetlenségnek tűnő rendezettsége:-) Szerettem volna megtanulni. Januárban bukkantam aztán rá az év első napjaiban Mucsi Tina tanfolyamára, aki többek között pont ezt is tanítja:-)) Mint kiderült, EDDIG senki nem tanította ezt a stílust Magyarországon. A hálám ismét leírhatatlan, az Univerzum felé, hogy ott ülhettem a tanfolyamon! Köszönöm szépen, Tina, hogy ezt létrehoztad:-))) Szuper kis nap volt! (Dajka Beáta, http://lelekcsengettyu.blogspot.hu/)

Képek és alkotások a foglalkozásokról:

Részvétel és jelentkezés:

A tanfolyam minimum 4, maximum 12 fővel indul. Díja: 7.500 Ft/fő/nap

Papírt és rajzszerszámodat tudok adni, de érdemes sajátot hozni, erről pontos részleteket a tanfolyam előtt küldök!

Jelentkezés az oldal alján található jelentkezési lapon, jelentkezés után a helyfoglalás a tanfolyami díj befizetésével történik. Részletfizetésre mint mindig, most is van lehetőség, ezt az igényedet jelezd kérlek jelentkezéskor!

Kedvezményes programcsomagok:

Ha több tanfolyam is tetszik a Tina Rajztanodájában, érdemes rögtön böngészni a csomagajánlatok között, mert így akár 8-10% kedvezménnyel vásárolhatod meg a programokat. Ebből a jelentkezéskor 50% helyfoglaló összeg fizetendő banki átutalással, a fennmaradó összeg az első tanfolyam kezdetekor készpénzben vagy azt azt megelőző napokban banki átutalással esedékes. A tanfolyamok egyszeri halasztására van lehetőséged, ezt adott esetben egyénileg egyeztetjük.

díja: 30.000 Ft 27.000 Ft

ITT JELENTKEZZ! >>>

Email címem:*
Nevem:*
Hogyan szólíthatlak?*
Számlázási név és cím:*
Telefonszám (ha az e-mail cím nem működne)*
Jelentkezem a Rajzmeditáció tanfolyamra*
Egyéb (pl. időpont, helyszín):
A jelentkezési lap alatti jelentkezési feltételeket elfogadom*


Jelentkezési feltételek:

Megrendelésed után hamarosan visszajelzést küldök, valamint elküldöm a fizetési információkat. A helyfoglalás véglegesítése a részvételi díj befizetésével történik. A választott program díjának ill. a programcsomag előlegének befizetési határideje a jelentkezéstől számított 8 nap. A helyfoglalás visszaigazolását, online tanfolyam esetén annak elérhetőségét a számlával együtt a befizetést követő legközelebbi hétfői ill. csütörtöki napon e-mailben küldöm.

Amennyiben a befizetett programon mégsem tudsz részt venni, úgy lehetőséged van ezt jelezni a tina@kreativonismeret.hu címen legkésőbb 48 órával a program kezdete előtt. Ez esetben a befizetett díjat a lehető legközelebbi alkalommal egy ugyanolyan programon letanulhatod vagy egy online tanfolyamra beválthatod. A befizetett összeg ezután tovább nem görgethető, másfajta programra nem beváltható. A tanfolyam kezdete előtt 48 órán belül jelzett visszamondás esetén az összeg nem letanulható és nem visszatérítendő. Részvételi díj visszatérítése nem lehetséges.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A kormányrendelet 5. § a) pontja alapján amennyiben az elállási határidő (azaz 14 nap) lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a megrendelő beleegyezésével megkezdte, úgy elállásra nincs lehetőség. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Jelentkezem! gombra való kattintással Mucsi Martina E.V.-val kötöd (2120 Dunakeszi, Németh László köz 5.)

Saját kidolgozású tanfolyamomat az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a legjobb tudásom szerint, ésszel-szívvel-lélekkel állítottam össze a Számodra. A Rajzmeditáció© elnevezés és a fenti tematika kizárólag Mucsi Martina szellemi tulajdona, köszönöm, hogy engedély nélkül nem használod fel egyik részét sem!

One thought on “Rajzmeditáció© felnőtteknek

  1. Tisztelt Mucsi Tina!

    Ugyan a szeptember 11-i alap rajzmeditáció tanfolyam betelt, de úgy láttam, hogy várólistára még lehet jelentkezni, melyet ezennel szeretnék megtenni. Érdeklődnék, hogy mikor derül ki, hogy a várólistások bekerültek-e a tanfolyamra?

    Tisztelettel

    Endrődy Orsolya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *