Vélemények

lippszilviKépzeld, a kisfiam (6 éves) valószínűleg annak is hatására, hogy Anya mostanában rajzol és fest, újabban nemcsak autókat rajzol, (de abból elképzelhetetlenül sokat, mérnöki pontosságga), hanem kezd mindent rajzolni…! Az akvarell fáimat látva tegnap rajzolt az oviban egy gyönyörű őszi fát, amiről csak úgy potyognak a színesebbnél színesebb levelek… Korábban max 2-3 színt használt egyszerre, most meg tizenvalahányat! Anya fejlődik, Ő is fejlődik!:-) Mindig, amikor hazamegyek egy-egy ilyen rajzolós napról, este szoktam Nekik kiállítást rendezni a készült rajzokból (kicsi Márkomnak a cipőm rajza a kedvence :o) , és mondta Mátékám, hogy most Ő is kiállítást rendez a rajzaiból… (Lipp Szilvia, E-travelclub Utazási Iroda – www.e-travelclub.hu)

Élménybeszámolók a jobb agyféltekés rajztanfolyam után:

“Csak új és pozitív tapasztalatokat éltem át, nekem eddig ezek a dolgok elérhetetlennek tűntek. Mindent, sőt, olyat is megkaptam itt, amire álmomban sem gondoltam volna. Kiváló, tökéletes tanfolyam, nagyon köszönök mindent!” (T. Erika)

“Technikailag sokat tanultam és a látásmódom is finomult. Nagyon jó, hasznos, mindenkinek ajánlható tanfolyam!” (Olivér)

“Rájöttem, hogy másként is lehet rajzolni, nem csak pont-pont vesszőket. A jó közösség is segített továbblépni, ha megakadtam valamiben. Nagyon meg voltam elégedve, csak ajánlani tudom másoknak is!” (S. Éva)

“Rájöttem, hogy sokkal többre vagyok képes, mint hittem volna. Többet kaptam itt, mint amit vártam, sokkal-sokkal többet! Életem egyik legszuperebb tanfolyama volt. Remélem, lesz alkalmam még tanulni Tőled. Köszönöm!” (Tünde)

“Nagy szükségünk van arra, hogy elmélyüljünk egy teljesen improduktív tevékenységbe, mint a rajzolás. Nagyon érdekes volt az új látásmód, amit tanultunk.” (Kata)

“Nagyon jó volt átélni a közösség élményét és egy másfajta látásmódot ismerhettem meg. Hihetetlennek tűnt, hogy négy napig ennyit csak magammal foglalkozhattam…!” (Barbara)

“Megtanultam rajzolni!:-) Eddig úgy volt, hogy nincs kézügyességem, így rajzolni sem tudok. Nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy mégis tudok és eddig sem voltam ettől annyira messze, amennyire gondoltam. Csak négy napra.:-) Nagyon stresszes volt az elmúlt időszak az életemben, rengeteg kisebb-nagyobb konfliktussal. Most sokkal nyugodtabb vagyok. Nagyon jól éreztem magam, boldog vagyok, hogy itt lehettem, várakozáson felül sikerült ez a négy nap!” (Daniella)

“Siker! Sikerült, amit nem hittem el, mert ismét nem bíztam magamban. Elsajátítottam a rajz technikáját, amire régóta vágytam! Kedves emberekkel ismerkedtem meg, egy BIZALMAS jó hangulatú légkörben töltöttük ezt a négy napot. Örülök, hogy résztvettem, sokat tanultam, jót tett a lelkemnek! Köszönöm szépen, Tina!” (Erika)

“Megtapasztaltam, hogyan kell úgy nézni, hogy lássunk is; hogy nem vagyok teljesen béna és jobban tudok rajzolni, mint azt sejtettem valaha is. Jól éreztem magam, jó volt, hogy négy napon keresztül csak magammal foglalkozhattam. Jól esett a csend, nem minősített senki, csak segíteni akartak.” (Andrea)

“Sikerült elmélyülten koncentrálni és kézzel fogható eredményt produkálni. Lelassultam és kevesebbet “agyaltam”. Újabb megerősítés a teljesség felé vezető úton, ami attól teljes, hogy tökéletes.:-) Nagyon jó volt a többiekkel osztozni örömben, nehéz pillanatokban és nagyon jó volt az egész tanfolyamnak a tempója, ritmusa.” (Gabi)

“Teljes mértékben ki tudtam kapcsolni, megtapasztaltam, hogy lehet sietés, rohanás nélkül is dolgozni. Megtapasztaltam, hogy olyan képességek rejtőznek bennem, amelyekről korábban nem is sejtettem, hogy léteznek. Nem volt fontos semmi, csak az alkotás öröme. Nagyon gyorsan eltelt ez a négy nap, amit kicsit sajnálok… Szívesen jönnék még egyszer! Arra is “rájöttem”, hogy talán a bal agyfélteke mozgatja az éhségközpontokat (?), hiszen a rajzolás közben egyáltalán nem jutott eszembe, hogy nassolnom kéne valamit. Jó ez a tanfolyam a fogyókúra elindítására is.” (Szilvi)

“Nagyszerű volt a fejlődés, hogy már más szemmel tudok ránézni arra, amit le szeretnék rajzolni. Bátrabban állok neki bárminek, tudom, hogy le tudom rajzolni és végre a fényekkel is tudok bánni. Kedvet is kaptam, hogy többet rajzoljak.” (Gábor)

“A tanfolyam megerősítette azt a hitemet, hogy nem létezik lehetetlen! Csodálatos megtapasztalás volt. A rajztudás teljes hiányától eljutottam odáig, hogy azt merem mondani, mostmár tudok rajzolni. Ennél is fontosabbank érzem viszont, hogy pihentetni tudtam – és remélhetőleg ezt megtanulva a jövőben is tudom majd a bal agyféltekémet, ami azt hiszem, már életmentő volt a számomra. Úgy érzem, segíti, hogy harmonikus életet élhessek.” (Erika)

“Maximálisan teljesült a vágyam az önikifejezésre, korlátaim meghaladására. Tartottam attól a tanfolyam előtt, hogy van benne valami “trükk”, ami csak itt működik és később majd nem, de tudom, hogy fog működni. Kitisztult a fejem, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem. Szerintem fogom tudni alkalmazni az “átkapcsolós” technikát a jövőben is.” (Ildikó)

“Megtanultam egy új látásmódot, újra átéreztem az alkotás örömét! Azt is megtanultam, hogy ne adjam fel rögtön, ha valami nem az elképzelésem szerint sikerül és át merjam lépni azokat a határokat, amik között még biztonságban érzem magam, hiszen az új és ismeretlen sok kellemes meglepetést tartogat.” (M. Erika)

“Úgy érzem, teljesült az, amiért eljöttem és a jövőben biztos, hogy rajzolni is fogok. Hihetetlen érzés látni azt, hogy valóban képes vagyok rajzolni!” (Era)

“Nagyon jó érzés volt mind a négy nap, az “átkapcsolások” élménye is, bár párszor a sírás határát súrolta… A változás hihetetlen! Köszönöm.” (Kriszti)

“Mindenkinek ajánlani fogom, szuper volt a légkör, amit teremtettél, szinte jobban örültem a mások jól sikerült alkotásainak, mint a sajátjaimnak! Fontos tapasztalat, hogy régi beidegződések helyett nézzük meg jobban, amit konkrétan látunk és ne tárgyakat, dolgokat próbáljunk lerajzolni…” (Szilvi)

“Rajzoltam, rajzoltam… Nagyon kellemes, jó érzés volt itt lenni. Kár, hogy vége! Még tevékenykednék tovább!! Minden, amit elképzeltem, sőt, amit nem, az is megvalósult! Felsőfok, szuper! Mindenkinek ajánlani fogom, nagyon tetszett, köszönöm!” (Éva)

“Nagyszerű 4 nap volt! Köszönöm a tanítást és emberileg is nagyon jó volt veled beszélgetni. Sok pluszt is kaptam az oktatás alatt.” (Emese)

“Megtanultam, hogy a dolgokat lehet másképp is nézni és hogy akit/amit látok, az nem feltétlenül az, ami. Úgy érzem, közel kerültem a rajzoláshoz és magamhoz mérten óriásit fejlődtem! Azt hittem, hogy sokkal több titok van a rajzolásban és rájöttem 4 nap alatt, hogy saját magam vagyok a titok. Hálás vagyok és örülök, hogy megismerhettelek és a többieket is. Többet kaptam, mint amire számítottam.” (Kriszta)

“Mindannyian hihetetlen fejlődésen mentünk keresztül! Tetszett, hogy a technikák egymásra épültek, egyesével vezetted be őket. (Úgy láttam, ez sok ilyen tanfolyamon másképp van.) Így a koncentráció is teljesebb volt.” (Edina)

“A legújabb felismerésem, hogy “mégis” tudok rajzolni! Megtanultam azokat a technikákat, amelyekkel más szemmel nézhetem és láthatom a körülöttem levő világ fényeit és árnyait. Nagyon nagy felismeréseket tettem magamról, a bennem zajló párbeszédek útján, amelyek munka közben jöttek elő… Nagyon köszönöm!” (Mariann)

“A tanítás, a társaság hasonló felfogása, mind pozitív tapasztalás számomra. A napról-napra való fejlődés csodálatos élmény volt. Megtanultam azt a látásmódot, hogy ne csak a tárgyat nézzem, hanem a fényeket, árnyékot, anyagot – és ami mögötte van…” (Józsi)

“Több mindenre rácsodálkoztam csütörtök óta, sok esetben más szemmel látom a dolgokat, sokszor tudatosabban figyelem az életben, amit tanultunk. Őszinte, önfeledt kikapcsolódás volt ez a 4 nap. Jó volt a társaság, mindenki pozitívan állt hozzánk és a feladathoz.” (Orsi)

Utólagos visszajelzések:

“… olyan jó érzés volt visszanézni ezt a négy napot. Nem gondoltam, hogy ennyire fog majd ez nekem hiányozni. Gondolom, azt a fajta „jelenben levést” tapasztaltam meg, amiről pl. Eckhard Tolle írt. Azt hiszem, sosem fogom ezt az élményt elfelejteni, mert valami megmagyarázhatatlanul különleges dolgot hozott az életembe. :) )”

“Hazahoztam a rajzokat, és a legnagyobb “dicséretet” a 4 éves kisfiamtól kaptam. A férjem kérdezte tőle: – Na, ki ez? Mire ő leírhatatlan hangsúllyal: – Mami! (valami olyasmi csodálkozás volt benne, hogy most ezt miért kell megkérdezni, te talán nem látod?)   :-)”

“Azóta is lelkesen rajzolok és már a lányomat is “megfertőztem”. 5 és fél éves. Tegnap elég későn értem haza és a vacsi után azt kérdezte: Ugye rajzolunk ma is anya? Képzeld satíroz, másol egyfolytában és odavan a rajzaimért.:) Ennél nagyobb elismerésben nem is lehet része az embernek, ha a gyereke elismeri az alkotását.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..