Jobb agyféltekés rajztáborok GYERMEKEKNEK

5 napos képességfejlesztő nyári tábor 10-13 éves gyermekek számára Dunakeszin

Kinek ajánlom?

Az idén, 2019-ben már a nyolcadik (!) nyár során kerülnek megrendezésre azok a minden szempontból igényes rajztáborok, amelyek elsősorban azoknak a 10-13 éves gyermekeknek szólnak, akik szeretnek rajzolni és ezen a területen fejlődni szeretnének. A jobb agyféltekés alap grafit rajztanfolyam tematikáját, a színes és a haladó grafitos programot több év tapasztalatával a hátunk mögött speciálisan gyermekekre szabtuk.* Így a gyermekek az életkoruknak megfelelő témájú, játékos, mozgásos és művészeti feladatok nyomán mélyíthetik el a hozott tehetségüket és erősíthetik meg a rajzoláshoz szükséges művészi látásmódot.

Miért hasznos?

A gyermekek a 3 napos jobb agyféltekés rajztábor utolsó napjának végére a jobb agyféltekés rajztanfolyam eredményeit érik el a saját életkoruknak megfelelően. Elsajátítják azt a művészi látásmódot, amely segít nekik a tárgyak, arcok művészi szintű megörökítésében és a megszerzett kreatív tudást később az iskolai rajzórákon, egy rajzfelvételi során, de más tantárgyak tanulásakor is könnyen fel tudják majd idézni és hasznosítani tudják. A 3 napos haladó jobb agyféltekés programot azoknak a gyerekeknek dolgoztam ki, akik  korábban részt vettek már a rajztáborban és újra velünk alkotnának és tovább fejlődnének a művészi látásmódban és a rajzolásban.

A 2 napos színes jobb agyféltekés rajzprogramon pedig tudásukat a színek birodalmában színkeverési technikákkal, a színek tulajdonságaival, egymásra való hatásukkal, kompozíciós technikákkal mélyítik, egyéni absztrakt műveket és színes élethű növény- és állatrajzokat is készítenek, mindezekben pedig további magabiztosságot és sikerélményeket szereznek. Második alkalommal velünk táborozó gyerekeknek haladó színes ceruzás feladatokat adok ebben a két napban, 3D modellek után rajzolnak és megismerkedhetnek a pasztellkrétával.

A programok további pozitívuma, hogy olyan, a kineziológiában, stresszoldásban bevált gyakorlatokkal tarkítjuk a napokat, amelyeknek kifejezetten a szorongásokat oldó és a tanulást, a koncentrációt segítő hatása van. Ezek azután a tanév során az iskolában és otthon is nagyszerűen hasznosíthatóak, hatásukra pedig a tanulás végre egyszerűbbé, felszabadulttá, igazi örömforrássá válhat!

Mindezeken felül az elért sikerélmények, eredmények és a folyamatos támogató, segítő közeg is magabiztosságot adnak, így a tanfolyam egyben egy önbizalom-tréning, amelynek pozitív hatása van a gyermek önkifejezésére, kommunikációjára, saját magával való pozitív kapcsolatára és emberi kapcsolataira is. A kurzus diszlexiás, diszgráfiás gyermekek részére is kifejezetten ajánlott!

Ellenjavallat: pszichiátriai vagy gyógyszeres kezelés alatt álló személyeknek a tanfolyamot nem ajánljuk.

Testvéreket szívesen látunk, de CSAK abban az esetben, ha őt is ugyanúgy érdekli a rajzolás!

Bepillantás az egyik első, 2012-es rajztáborba (3 perc):

A program:

A tábor minden nap 9-15:30-ig tart, dél körül egy órás ebédszünettel. Az alkotóterápiák feladatai egy adott tematikára vannak felfűzve, ugyanakkor folyamatos felügyelet és támogatás mellett azok elvégzése egy bizonyos időintervallumon belül kötetlen, tehát nem a megszokott, fegyelmezett “iskolás” légkörben zajlik. Ezek részben csoportos, de főként egyéni munkát igényelnek.

Dunakeszi helyszín: A saját, tágas otthonom műhelyében tartom a tábort, nyugodt, csendes, kertvárosi környezetben. Az ebédszünetet a közeli játszótéren töltjük, esős idő esetén bent társasjátékozunk vagy csocsózunk.

Az ellátás:

A tanfolyam díja az ebédek díját nem tartalmazza, a hideg vagy melegíthető ebédet a gyermekek otthonról hozzák magukkal. Az uzsonna, így gyümölcs vagy joghurt, egészséges rágcsálnivaló és tea helyben “a cég ajándéka”.:-)

A tábor kis létszámú, max. 10 fős csoportban indul.

“Szeretnék én is a gyerkőcömmel együtt rajzolni a táborban, lehetséges ez?”

IGEN, természetesen idén is lehetőséget kapnak a szülők, kísérők, hogy a gyermekükkel együtt részt vegyenek a táborban! :-) A rajztáborban a felnőtt jobb agyféltekés rajztanfolyam tematikáját követjük 10-13 éves gyermekekre szabva, a résztvevő felnőttek pedig párhuzamosan a felnőtt tematika szerint haladnak, így tulajdonképpen egy kedvezőbb díjért vesznek részt a jobb agyféltekés rajzprogramon. “Cserébe” a tábor szüneteiben, ebédszünetben plusz felnőtt jelenlétet jelentenek a gyermekek mellett. Csoportonként egy, max. két plusz felnőtt jelenléte lehetséges.

GYIK a rajztáborokhoz
Gyermekrajz galériához KATT ide!

~

2018. június 17-21, helyszín: Dunakeszi, Németh László köz 11.:

 • 3+2 napos ALAP grafitos és színes ceruzás rajztábor  ~ DÍJA: 42.000 forint/fő/5 nap
 • 3+2 napos HALADÓ grafitos és színes ceruzás rajztábor  ~ DÍJA: 42.000 forint/fő/5 nap 

~

Egyéb fontos tudnivalók:

A díj MINDEN eszköz használatát tartalmazza (papír, ceruzák, radírok, stb.), melyeknek egy részét és természetesen a kész műveket a gyermekek a tanfolyamot követően haza is vihetik!

A helyfoglalás a jelentkezés után 50% előleg befizetésével történik. Az előleg a nagyon korlátozott létszám miatt meg nem jelenés esetén sajnos semmilyen körülmények között nem jár vissza, de másra ugyanerre a táborra természetesen átruházható. A részvétel átruházása a jelentkező felelőssége.

Érdeklődés, jelentkezés KIZÁRÓLAG ezen a címen: jelentkezes@kreativonismeret.hu

 A jelentkező levél elküldése egyben igazolja, hogy a jelentkező megismerte és elfogadta az Adatkezelési tájékoztatót és az ÁSZF-et. FONTOS! Jelentkezés esetén feltétlenül kérem elküldeni a gyermek nevét, életkorát és számlázási nevet és címet megadni, csak ezekkel lehetséges a helyfoglalás, köszönöm szépen! 

100%-ban saját kidolgozású tanfolyamomat az elmúlt évek jobb agyféltekés rajzoktatói és segítői tapasztalatai alapján állítottam össze a Számodra. A Jobb agyféltekés rajztábor GYERMEKEKNEK tanfolyam anyaga kizárólag Mucsi Martina szellemi tulajdonát képezi.

2 thoughts on “Jobb agyféltekés rajztáborok GYERMEKEKNEK

 1. Kedves Tina, ha esetleg bármelyik alap tanfolyamot Dunakedzi helyszinnel lemondaná valaki, kèrlek jelezd mert Gergő nagyon szeretne elmenni. Règóta tevezzük, de eddig mèg nem tudott rést venni rajta. Köszönom Èva

 2. Kedves Csoporttársak!

  Úgy alakult, hogy munka miatt nem tudunk részt venni Tina nyári gyermek rajztáborában.
  Emiatt két részvételi lehetőség eladó.
  A tábor Dunakeszin kerül megrendezésre június 18-22. között. A táborral kapcsolatos részletek az alábbi oldalon megtalálható:
  http://kreativonismeret.hu/gyermek_rajztabor/

  Kérem a kedves érdeklődőt privát üzenetben keressen!
  Köszönettel: Kölber-Jutasi Ágnes
  agnes.jutasi@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..