Jobb agyféltekés rajztáborok GYERMEKEKNEK

3 és 5 napos képességfejlesztő képzőművészeti kurzusok és nyári táborok 10-13 éves gyermekek számára Budapesten

~ A 2017-es nyári táborok BETELTEK~

Ide van még hely pár hely: 2 napos színes ceruzás rajztábor,  június 29-30. (BUDAPEST VII., csütörtök-péntek)

Kinek ajánlom?

Az idén, 2017-ben már a hatodik (!) nyár során kerülnek megrendezésre azok a minden szempontból igényes rajztáborok, amelyek elsősorban azoknak a 10-13 éves gyermekeknek szólnak, akik szeretnek rajzolni és ezen a területen fejlődni szeretnének. A jobb agyféltekés alap grafit rajztanfolyam tematikáját, a színes és a haladó grafitos programot több év tapasztalatával a hátunk mögött speciálisan gyermekekre szabtuk.* Így a gyermekek az életkoruknak megfelelő témájú, játékos, mozgásos és művészeti feladatok nyomán mélyíthetik el a hozott tehetségüket és erősíthetik meg a rajzoláshoz szükséges művészi látásmódot.

Miért hasznos?

A gyermekek a A) 3 napos jobb agyféltekés rajztábor utolsó napjának végére a jobb agyféltekés rajztanfolyam eredményeit érik el a saját életkoruknak megfelelően. Elsajátítják azt a művészi látásmódot, amely segít nekik a tárgyak, arcok művészi szintű megörökítésében és a megszerzett kreatív tudást később az iskolai rajzórákon, egy rajzfelvételi során, de más tantárgyak tanulásakor is könnyen fel tudják majd idézni és hasznosítani tudják.

A B) 2 napos színes jobb agyféltekés rajzprogramon pedig tudásukat a színek birodalmában színkeverési technikákkal, a színek tulajdonságaival, egymásra való hatásukkal, kompozíciós technikákkal mélyítik, egyéni absztrakt műveket és színes élethű növény- és állatrajzokat is készítenek, mindezekben pedig további magabiztosságot és sikerélményeket szereznek.

A C) 3 napos haladó jobb agyféltekés programot pedig azoknak a gyerekeknek dolgoztam ki, akik  korábban részt vettek már a rajztáborban és újra velünk alkotnának és tovább fejlődnének a művészi látásmódban és a rajzolásban.

A programok további pozitívuma, hogy olyan, a kineziológiában, stresszoldásban bevált gyakorlatokkal tarkítjuk a napokat, amelyeknek kifejezetten a szorongásokat oldó és a tanulást, a koncentrációt segítő hatása van. Ezek azután a tanév során az iskolában és otthon is nagyszerűen hasznosíthatóak, hatásukra pedig a tanulás végre egyszerűbbé, felszabadulttá, igazi örömforrássá válhat!

Mindezeken felül az elért sikerélmények, eredmények és a folyamatos támogató, segítő közeg is magabiztosságot adnak, így a tanfolyam egyben egy önbizalom-tréning, amelynek pozitív hatása van a gyermek önkifejezésére, kommunikációjára, saját magával való pozitív kapcsolatára és emberi kapcsolataira is. A kurzus diszlexiás, diszgráfiás gyermekek részére is kifejezetten ajánlott!

Ellenjavallat: pszichiátriai vagy gyógyszeres kezelés alatt álló személyeknek a tanfolyamot nem ajánljuk.

Testvéreket szívesen látunk, de CSAK abban az esetben, ha őt is ugyanúgy érdekli a rajzolás!

Bepillantás egy 2012-es rajztáborba (3 perc):

A program:

A tábor minden nap 9-15:30-ig tart, dél körül egy órás ebédszünettel. Az alkotóterápiák feladatai egy adott tematikára vannak felfűzve, ugyanakkor folyamatos felügyelet és támogatás mellett azok elvégzése egy bizonyos időintervallumon belül kötetlen, tehát nem a megszokott, fegyelmezett “iskolás” légkörben zajlik. Ezek részben csoportos, de főként egyéni munkát igényelnek.

Budapesti helyszín: A Károly körúton egy rendkívül jó megközelíthetőséggel elhelyezkedő kényelmes, világos teremben rajzolunk. Az ebédszünetben étkezés után a gyermekek minden nap felügyelet mellett a közeli játszótéren együtt levegőznek, pihennek, játszhatnak, felfrissülhetnek a délutáni folytatáshoz.

Dunakeszi helyszín: A saját, tágas otthonom műhelyében tartom a tábort, nyugodt, csendes, kertvárosi környezetben. Az ebédszünetet a közeli játszótéren töltjük, esős idő esetén bent társasjátékozunk vagy csocsózunk.

Az ellátás:

A tanfolyam díja az ebédek díját nem tartalmazza, a hideg vagy melegíthető ebédet a gyermekek otthonról hozzák magukkal. Az uzsonna, így gyümölcs vagy joghurt, egészséges rágcsálnivaló és tea helyben “a cég ajándéka”.:-)

A képzések kis létszámúak, max. 8 fős csoportokban indulnak.

“Szeretnék én is a gyerkőcömmel együtt rajzolni a táborban, lehetséges ez?”

IGEN, természetesen idén is lehetőséget kapnak a szülők, hogy a gyermekükkel együtt részt vegyenek a táborban! :-) A rajztáborban a felnőtt jobb agyféltekés rajztanfolyam tematikáját követjük 10-13 éves gyermekekre szabva, a résztvevő felnőttek pedig párhuzamosan a felnőtt tematika szerint haladnak, így tulajdonképpen egy kedvezőbb díjért vesznek részt a jobb agyféltekés rajzprogramon. “Cserébe” a tábor szüneteiben, ebédszünetben plusz felnőtt jelenlétet jelentenek a gyermekek mellett. Csoportonként egy, max. két plusz felnőtt jelenléte lehetséges.

GYIK a rajztáborokhoz
Gyermekrajz galériához KATT ide!

~

2017. június-júliusi táborok időpontja:

A) 3 napos alap grafitos jobb agyféltekés rajztábor  ~ DÍJA: 26.000 forint/fő/3 nap
  • BETELT! június 19-21. (DUNAKESZI, hétfő-szerda)
  • BETELT! június 26-28. (BUDAPEST VII., hétfő-szerda)
B) 2 napos SZÍNES  jobb agyféltekés rajztábor ~ DÍJA: 19.000 forint/fő/2 nap
  •  BETELT! június 22-23. (DUNAKESZI, csütörtök-péntek)
  • június 29-30. (BUDAPEST VII., csütörtök-péntek)
A) + B) táborok kedvezményes díja, ha a gyermek egy nyáron mindkettőn részt vesz (nem feltétlenül ugyanazon a héten): 45.000 Ft helyett 40.000 Ft/fő/3+2 nap
~

Helyszín:

DUNAKESZI, Németh László köz 5.
BUDAPEST VII.ker. Károly krt. 3/A (oktatoterem.com)

~

Egyéb fontos tudnivalók:

A díj MINDEN eszköz használatát tartalmazza (papír, ceruzák, radírok, stb.), melyeknek egy részét és természetesen a kész műveket a gyermekek a tanfolyamot követően haza is vihetik!

Testvérkedvezmény: -10% a testvér díjából

A helyfoglalás a jelentkezés után 50% előleg befizetésével történik. Az előleg meg nem jelenés esetén nem jár vissza, de másra átruházható vagy 2016 nyarán egy másik rajztáborban (amennyiben még van szabad hely) letanulható.

Érdeklődés, jelentkezés KIZÁRÓLAG ezen a címen: jelentkezes@kreativonismeret.hu

FONTOS! Jelentkezés esetén feltétlenül kérem elküldeni a gyermek nevét, életkorát és számlázási nevet és címet megadni, csak ezekkel lehetséges a helyfoglalás, köszönöm szépen!

 

 

* 100%-ban saját kidolgozású tanfolyamunkat az elmúlt évek jobb agyféltekés rajzoktatói és segítői tapasztalatai alapján állítottuk össze a Számodra. A Jobb agyféltekés rajztábor GYERMEKEKNEK tanfolyam anyaga kizárólag Mucsi Martina és Schulcz Veronika szellemi tulajdonát képezi.

One thought on “Jobb agyféltekés rajztáborok GYERMEKEKNEK

  1. Kedves Tina, ha esetleg bármelyik alap tanfolyamot Dunakedzi helyszinnel lemondaná valaki, kèrlek jelezd mert Gergő nagyon szeretne elmenni. Règóta tevezzük, de eddig mèg nem tudott rést venni rajta. Köszönom Èva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *